La CUS – Salut + Consum + Alimentació participa en la jornada sobre consum en el Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores “L’accessibilitat universal en la compra de productes, la contractació de serveis i en la gestió de les reclamacions de co

Data: 18-03-2023 - Categoría: Consum


L’objectiu d’aquesta jornada és debatre i compartir opinions i experiències al voltant de la igualtat, en l’accés a la contractació de béns i serveis de consum, per part de les persones consumidores de col•lectius amb diversitat funcional o intel•lectual.

Per conèixer de primera mà quines són les incidències amb les quals es troben habitualment aquests col•lectius en el moment de contractar serveis (assegurances, viatges...) i/o comprar productes van ser convidats a les ponències a la Fundació Maresme, l’ONCE, la Fundació ECOM, la Federació de Persones Sordes de Catalunya FESOCA i a l’Associació DiverMataró, així com a les associacions de persones consumidores FACUA i la CUS – Salut + Consum + Alimentació amb la participació de la Carme Sabater, Presidenta d’aquesta associació. També van assistir representats de l’Agència Catalana de Consum, la Junta Arbitral de Transports de Catalunya, de la Diputació de Barcelona i de l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No Discriminació de la Generalitat de Catalunya així com de diferents serveis implicats de l’Ajuntament de Mataró.

El programa de la jornada ha comptat amb dues intervencions primeres: “La protecció dels drets de les persones consumidores i l’accessibilitat universal en la contractació de béns i serveis” i “L’accessibilitat als serveis públics de consum: eines i materials de suport”. Després es van dur a terme dues taules rodones amb les següents temàtiques: “La tramitació de les reclamacions i les denúncies de les persones consumidores en l’àmbit de l’accessibilitat funcional i intel•lectual, des dels diferents organismes competents” i “L’accessibilitat universal. Problemàtiques en el moment de comprar productes i serveis i en l’atenció ciutadana”.