Fases de la desescalada

Data: 07-05-2020 - Categoría: Socials


La CUS – Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat. Salut, Consum i Alimentació informa sobre el  pla de transició cap a una nova normalitat.

Esta prevista la implementació del procés de desescalada en quatre grans fases. S’estima que cadascuna d’aquestes fases durarà dues setmanes i que el procés culminarà amb la situació de nova normalitat, prevista cap a finals de juny.

Les fases són les següents:
  • Fase 0 o de preparació de la desescalada
  • Fase I o inicial
  • Fase II o intermèdia
  • Fase III o avançada
Fase 0 o de preparació de la desescalada

En aquesta fase s’estableixen mesures d’alleujament comunes, com ara la sortida dels menors de 14 anys o dels adults per a la pràctica esportiva individual.
També es reprenen parcialment les activitats econòmiques, com ara el petit comerç amb cita prèvia, i els restaurants i les cafeteries amb servei per emportar.

Fase I o inicial

Es permeten reunions de fins a 10 persones i s'obre el petit comerç, les terrasses amb la meitat de l'aforament del que és habitual, i els allotjaments turístics sense ús de zones comunes i amb restriccions.
Es poden celebrar espectacles culturals amb menys de 30 persones en espais tancats, i de menys de 200 a l'aire lliure, i els museus es poden visitar amb un terç de l'aforament.
També es reprenen les activitats esportives no professionals que no impliquin contacte físic ni ús de vestuaris.

Fase II o intermèdia

Es reprenen parcialment les activitats restringides en la fase I, amb limitacions d’aforament, com ara els restaurants amb servei de taula i les grans superfícies comercials, sense la possibilitat de romandre en zones comunes o recreatives.
S'obren els centres educatius per a la prestació de serveis de reforç, la preparació de la selectivitat i l'acollida d'infants menors de 6 anys.
En l'àmbit cultural, entren en funcionament els cinemes i els teatres amb un terç de l'aforament, i els espectacles culturals augmenten la capacitat fins a menys de 50 persones assegudes en espais tancats i fins a menys de 400, també assegudes, a l'aire lliure.
Es permeten viatges a segones residències, sempre i quan es trobin dins la mateixa província.

Fase III o avançada

Es redueixen les restriccions d'aforament en l'àmbit del comerç i la restauració, i reobren bars i discoteques amb fortes restriccions.

Es flexibilitza la mobilitat general i s'obren les platges amb mesures de distànciament social.