El Clínic reduirà més de mig any l'espera en ressonàncies cardiovasculars

Data: 11-10-2018 - Categoría: Salut

Una nova màquina d'alta gamma, finançada per la Fundació Daniel Bravo, triplicarà el nombre de proves. El dispositiu, que millorarà la precisió, incorpora unes ulleres 3D perquè el pacient pugui veure una pel•lícula.

El Centre d’Imatge Cardiovascular Avançada de l’Hospital Clínic de Barcelona  a incorporat als seus serveis una nova ressonància d’última generació que facilitarà el fet de poder gairebé triplicar el nombre de proves al llarg de l’any i a les hores reduir la llista d’espera dels 10 mesos actuals a un període d’entre un mes i mig i tres mesos. A més aquest nou aparell permetrà fer més exploracions en cardiologia i desenvolupar noves aplicacions en diagnosi per la imatge.


Amb aquesta tecnologia l’Hospital Clínic podrà triplicar el nombre de ressonàncies cardiovasculars en el termini d’un any. L’equip de professionals preveuen arribar a les 2.500 proves enlloc de les 700 actuals. El Dr Lluís Donoso, director del Centre de Diagnòstic per la Imatge Clínic, ha explicat que el fet de triplicar el nombre de proves es deu bàsicament a que la màquina en qüestió es més ràpida.

Aquest nou aparell de ressonància magnètica es capaç d’obtenir imatges de gran resolució i definició gràcies als seus components i el software d’última generació que incorpora. També permet el diagnòstic d’alteracions cardíaques i vasculars amb més alta precisió i amb un temps d’exploració més reduït.

La directora de l’Institut Cardiovascular de l’Hospital Clínic, dra sitges, ha manifestat que es tracta d’un equipament d’alta gamma que permetrà caracteritzar el teixit del miocardi amb més precisió.

La ressonància magnètica està basada en una tècnica que utilitza un iman de gran potencia i ones de radiofreqüència per visualitzar amb detall les estructures internes del cos. La prova es realitza en una taula mòbil on es situa el pacient abans de ser introduït en l’equip diagnòstic. La seva utilitat varia entre aconseguir imatges anatòmiques o funcionals del cos humà per poder realitzar un diagnòstic o valorar l’estat de salut d’una persona i es pot utilitzar per diferents funcions com detectar ruptures de lligaments o fins o tumors.

Aquesta nova màquina de ressonància magnètica cardiovascular permet també oferir més comoditat al pacient amb un accés als pacient molt més ampli i unes ulleres de 3D que permeten visualitzar una pel•lícula o vídeo mentre es realitza la prova. D’aquesta manera es millora la comoditat, es disminueix la sensació de claustrofòbia i l’estrès que pateixen alguns pacients.

Es el primer cop a Espanya que s’instal•la una màquina d’aquestes característiques en un hospital públic. Això ha esta possible fruit de la col•laboració amb la Fundació Daniel Bravo Andreu, entitat que hi ha invertit 2,3 milions d’euros. L’Hospital Clínic es converteix en un centre de referència a nivell internacional en el diagnòstic cardiovascular per a la imatge.