Dia Mundial de l'Alimentació 2022

Data: 16-10-2022 - Categoría: Alimentació


Tot i que hem avançat en la construcció d'un món millor, s'han quedat massa persones massa persones. Persones que no es poden beneficiar del desenvolupament humà, la innovació o el creixement econòmic.

De fet, milions de persones a tot el món no es poden permetre una alimentació sana, cosa que les posa en alt risc d'inseguretat alimentària i malnutrició. Però per posar fi a la gana no es tracta només del subministrament. Avui dia es produeixen aliments suficients per nodrir tothom al planeta.

El problema rau en l'accés i la disponibilitat que es veuen cada cop més obstaculitzats per nombrosos desafiaments, com la pandèmia de COVID-19, els conflictes, el canvi climàtic, la desigualtat, la pujada de preus i les tensions internacionals. Persones de tot el món estan patint l'efecte dòmino d'uns desafiaments que no coneixen fronteres.

Millor producció, millor nutrició, millor medi ambient i una vida millor.
El nostre món globalitzat és un en què les nostres economies, cultures i poblacions estan cada cop més interconnectades. Alguns de nosaltres som vulnerables per qui som o per on vivim, però la realitat és que tots som fràgils. Quan algú es queda enrere es trenca una cadena. Això no només repercuteix en la vida d'aquesta persona, sinó també en la nostra.

Avui més que mai necessitem solucions mundials davant de les crisis mundials. Apuntant a millor producció, millor nutrició, millor medi ambient i una vida millor podem transformar els sistemes agroalimentaris i avançar millor mitjançant la implementació de solucions sostenibles i holístiques que considerin el desenvolupament a llarg termini, el creixement econòmic inclusiu i una resiliència més gran.