Dia Mundial de la Seguretat Alimentària 2022

Data: 07-06-2022 - Categoría: AlimentacióL'Organització Mundial de la Salut (OMS) i l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) són les entitats de l'ONU encarregades de coordinar la celebració del Dia en col·laboració amb els Estats membres i d'altres organitzacions.

Amb uns 600 milions de casos de malalties transmeses per aliments cada any, els aliments no innocus són una amenaça per a la salut humana i les economies.

Afecten sobretot les persones vulnerables i marginades, especialment les dones i els nens, i les poblacions refugiades i la migració.

Es calcula que cada any moren al món 420.000 persones per menjar aliments contaminats, especialment els nens menors de 5 anys que representen un 40% de les malalties de transmissió alimentària, amb 125.000 morts a l'any.

Les malalties transmeses pels aliments solen ser de naturalesa infecciosa o tòxica. Sovint són invisibles a simple vista i estan causades per bacteris, virus, paràsits o substàncies químiques que entren a l'organisme a través dels aliments o l'aigua contaminats.

Aquest dia internacional serveix perquè s'incrementin els esforços destinats a garantir que els aliments que mengem són innocus, incorporar-hi la seguretat alimentària a l'agenda pública i reduir la càrrega que representen les malalties transmeses pels aliments a nivell mundial.