Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Data: 03-12-2020 - Categoría: Socials


El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat va ser declarat en 1992 per l'Assemblea General de les Nacions Unides mitjançant la resolució 47/3. L'objectiu és promoure els drets i el benestar de les persones amb discapacitats en tots els àmbits de la societat i el desenvolupament, així com conscienciar sobre la seva situació en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

Aquest any el tema del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (IDPD) és "Participació i el lideratge de les persones amb discapacitat: Agenda de Desenvolupament 2030". Se centra en l'apoderament de les persones amb discapacitat per a un desenvolupament inclusiu, equitatiu i sostenible, com es demanava a l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, que es compromet a "no deixar ningú enrere" i considera la discapacitat com una qüestió transversal en la implementació de les seves 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

En els Objectius es fa referència a la discapacitat, específicament en les parts relacionades amb l'educació, el creixement econòmic i l'ocupació, la desigualtat i l'accessibilitat dels assentaments humans, així com en la recopilació de dades i el seguiment dels Objectius de desenvolupament Sostenible (ODS).