Dia Internacional de les Infermeres 2023

Data: 12-05-2023 - Categoría: SalutDes de la CUS – Salut + Consum + Alimentació ens afegim a la celebració del Dia Internacional de les Infermeres i demanem que puguin treballar amb les millors condicions professionals i laborals.

No només és necessari augmentar el nombre d’infermeres, sinó que puguin desenvolupar l’exercici de la seva professió plenament i fer-ho amb les millors condicions professionals i laborals possibles. Les infermeres són les professionals de la salut que treballen amb un nivell de precarietat més elevat. Tres de cada quatre infermeres treballen amb contractes eventuals durant els quatre anys posteriors a l’obtenció del títol i, tot i que posteriorment aquesta xifra es redueix, el nombre de contractes precaris entre les infermeres dobla el dels metges.

A banda de les condicions laborals i els sous, l’emigració i l’abandonament de la professió s’expliquen per la manca de promoció professional que les infermeres tenen en els seus llocs de treball, així com la manca de reconeixement de les especialitats i de l’experiència.

També és necessari desenvolupar un pla de carrera professional adaptat a l’expertesa i coneixements amb nivells graduals i fer efectiva la categoria especialista en l’àmbit professional amb 6 anys de formació com ja passa en altres comunitats autònomes.