Convocatòria del grup de suport de càncer de pròstata de la FEFOC

Data: 16-11-2022 - Categoría: Salut


 
El grup de suport de càncer de pròstata de la FEFOC es reuneix cada mes. Aquest desembre la convocatòria es el 15 dijous, a les 10,30. La durada serà al voltant d'una hora i quart. l'assitència es gratuïta. Hi acudeixen malalts, familiars i persones
interessades. El lloc de la reunió es al carrer Marco Aurelio, 14, baixos (al costat
de la Clínica Plató). Els/les interessats poden sol-licitar la seva assistència trucant al 932 172 182, de 9,30 a 13,30 hores o mitjançant el mail fefoc@fefoc.org.

Les persones interessades rebran una informació objectiva i un càlid suport. El càncer de pròstata representa un gran problema social, per la greu alteració de la qualitat de vida que tantes vegades causa.

En etapes poc avançades, quan el càncer és molt petit, no dóna símptomes. Això explica que molts homes tinguin aquest càncer en situació precoç i potserno s’adonin en tota la seva vida.

En aquestes etapes inicials, altres homes són diagnosticats de càncer de pròstata casualment, sigui en una exploració rutinària o en una intervenció per creixement benigne de la pròstata. A vegades, aquest creixement benigne té algun àrea on es diagnostica el càncer de pròstata.

A mesura que avança la mida del tumor poden esdevenir les dificultats per orinar, que poden arribar a l’obstrucció urinària o impossibilitat d’orinar. L’afectació de ganglis limfàtics pròxims a la pròstata no proporciona símptomes especials.

En canvi, els dolors ossis poden correspondre, quan s’ha establert el diagnòstic de càncer de pròstata, al seu disseminació l’esquelet, lloc freqüent, si es presenten metàstasi del càncer de pròstata.

https://www.fefoc.org/ca/