'Combina i mou-te!’. Lema de la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) 2018 que promou vetllar per unes ciutats saludables, sostenibles i segures i la utilització de diferents modes de transport segons el tipus de desplaçament.

Data: 18-09-2018 - Categoría: Alimentació


Des de la CUS, Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat. Salut, Consum, i Alimentació ens fem ressò i volem donar suport  a aquesta important iniciativa. A tot el territori han hagut més de 400 adhesions  de les quals gairebé 290 son d’ajuntaments. A més, un 81% dels municipis de més de 10.000 habitants s’hi han adherit .

S’estan duen a terme més de 700 activitats promogudes per la Comissió Institucional de la Setmana: 233 caminades i 165 pedalades i més de 400 activitats relacionades amb la bicicleta. L’organització implica 413 organismes –286 ajuntaments, 21 consells comarcals i 106 entitats i operadors.

Les accions estan repartides per tot el territori. A Barcelona es fan més de 270 activitats; a Girona i a Lleida, més d’un centenar; al Camp de Tarragona, al voltant de cent, i a les Terres de l’Ebre, una trentena. A més, el Dia sense cotxes se celebrarà a 65 municipis de tot Catalunya.

Es vol aconseguir que les ciutats siguin amables , càlides i mediterrànies. Caminar i gaudir.

Apostem per espais públics de qualitat, menys contaminats i per a tothom. Ciutats obertes on es pugui desplaçar-se a peu, passejar, jugar al carrer, conversar i relacionar-se millor. Un espai de trobada que ens faci sentir com a casa.

Ciutats que ens ofereixin desplaçaments segurs, sostenibles i eficients. Connectant persones, connectant barris.

Ciutats on tot estigui a l’abast de tothom. Xarxes per ciclistes, transport públic eficient i una trama de carrers que, cada vegada més, prioritzen els vianants i garanteixen la mobilitat a tothom per gaudir de les ciutats en plenitud.

Ciutats dinàmiques que protegeixin especialment els vianants i afavoreixin la convivència d’usos. A peu, en bici i amb transport públic. Les millors opcions per recórrer els carrers d’una manera segura i sostenible. Una mobilitat equitativa i a l’abast de tothom. Intel•ligent i respectuosa amb l’entorn i les persones.

Totes les grans ciutats del món tenen la seva responsabilitat en la reducció d'emissions d’efecte hivernacle i la lluita contra el canvi climàtic. Perquè la manera en què ens desplacem no pot condicionar el futur del planeta ni de les futures generacions.

S’ha de seguir treballant pel dret a moure'ns. Pel dret a viure en una ciutat saludable.