CECU informa sobre els riscos de l'ús irresponsable de gasos industrials entre els joves

Data: 13-12-2021 - Categoría: Consum


 
CECU informa sobre els riscos de l'ús irresponsable de gasos industrials entre els joves. CECU ha celebrat la jornada "Més que riure, risc", per alertar dels perills de l'ús irresponsable dels gasos en situacions de lleure.

La Confederació de Consumidors i Usuaris (CECU) ha celebrat aquest divendres la jornada "Més que riure, risc", per informar la població sobre els riscos de l'ús irresponsable dels gasos en contextos d'oci que està proliferant al nostre país, en col·laboració amb l'Associació de Fabricants de Gasos Industrials i Medicinals (AFGIM).

"Formar els joves és imprescindible perquè entenguin que no tot el que es troba a la venda està destinat al consumidor i que una estona de rialles pot tenir conseqüències molt més greus del que pensen", va dir el president de CECU, Fernando Móner .

Durant la Jornada, en què va participar el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana, Sr. Rafael Climent; CECU va presentar els resultats preliminars d'un sondeig que realitza a nivell nacional per comprendre millor el coneixement que té la població sobre els riscos associats a l'ús irresponsable d'aquests gasos destinats a l'ús industrial i medicinal.

Una de les dades més cridaneres de moment és que el 60,1% dels enquestats no sap identificar els gasos medicinals i industrials. El 45,4 % dels participants sí que havia sentit a parlar del consum de gas del riure en sortides d'oci nocturn.

D'allò més preocupant és que el 59% no sap o mai no s'ha plantejat si inhalar heli pot implicar un risc per a la salut.

Aquestes dades són una prova més que, en molts casos, la inhalació d'aquests gasos es deu al desconeixement sobre les greus conseqüències que poden comportar quan són utilitzades per a finalitats per a les quals no estan dissenyades; cosa que porta molts joves a adquirir globus a un mòdic preu i inhalar-ne el contingut pensant que es tracta d'una cosa inofensiva.

Per tot això, CECU ha assumit el repte de treballar en la formació i conscienciació dels consumidors per promoure un ús responsable dels gasos i evitar-ne l'ús inadequat.

La informació és la millor eina per prevenir accidents derivats del mal ús dels gasos. Un consumidor informat és un consumidor més segur.