Recomanacions per comprar amb seguretat i qualitat durant les rebaixes

Data: 07-11-2011 - Categoría: Consum

RECOMANACIONS PER COMPRAR AMB SEGURETAT I QUALITAT DURANT LES REBAIXES.


Molts consumidors aprofiten les rebaixes tant d’estiu com d’hivern, per adquirir productes i articles a preus més baixos.  No obstant i de manera equivocada,  també és freqüent ser menys exigents amb la qualitat dels productes perquè estan rebaixats.

RECOMANACIONS BÀSIQUES

1.  FER UNA LLISTA per evitar la compra compulsiva o irracional… d’acord amb el
pressupost disponible.

2.        PREUS. Comprovar  que al costat del preu rebaixat estigui el preu habitual.   Comparar preus.

3.        FORMES DE PAGAMENT. Si l’establiment admet habitualment les  targetes de crèdit com a manera de pagament, no pot negar-se a acceptar-les en èpoques de rebaixes.

4.        DEMANAR I CONSERVAR , el tiquet de compra o la factura perquè és la  nostra garantía. Si disposem de catàlegs o publicitat del producte conservar-la juntament amb el tiquet de compra o factura.

5.        CANVIS I DEVOLUCIONS . El comerç  NO TÉ L’OBLIGACIÓ DE CANVIAR EL  PRODUCTE si no és una pràctica habitual durant tot l’any.

6. ETIQUETES.  Cal llegir les etiquetes, les instruccions d’ús o  característiques del producte.  La normativa vigent indica que han d’estar en català i/o castellà.

7.        FULLS DE RECLAMACIONS. Tots el comerços han de disposar del fulls de   reclamacions o denuncia.

8.        ESCOLLIU establiments amb el segell d’adhesió a la JUNTA ARBITRAL DE  CONSUM, és una garantía afegida a la compra.

És important diferenciar les vendes rebaixades d’altres tipus de vendes, com els saldos, ofertes i liquidacions.

Els drets que gaudeixen els consumidors durant tot l’any són els mateixos durant l’època de rebaixes. En cas que cregui que els seus drets han estat vulnerats,  demani el full de RECLAMACIÓ i/o DENÚNCIA.