Com evitar les males postures davant de l'ordinador

Data: 12-06-2012 - Categoría: Salut

Un ampli estudi europeu, "Dynamic Markets", ha evidenciat que els espanyols treballen una mitjana de 7,2 hores, (superior a la resta d'europeus) asseguts enfront de l'ordinador o similar. D'això, s'en deriva que el 89% dels espanyols hagin patit alguna dolència (66%d'esquena,46% de coll i 41% de cap) en els últims tres anys, a conseqüència de la seva labor amb l'ordinador o altres dispositius". A més, el 15% dels treballadors que usen l'ordinador ho fan de forma nòmada o itinerant amb el portàtil o les *tabletas, la qual cosa els porta a adoptar postures forçades, estranyes, inadequades i, sobretot, nocives per a la salut.
Els següents consells poden prevenir aquestes dolències.
1. Treballar en un lloc fix, com un escriptori o una taula.
2. Conscienciar-se de les posicions correctes en el treball.
3. Descansar cada cert temps per evitar la fatiga.
4. Evitar el sedentarisme i enfortir la musculatura fent exercici regularment.
5. Utilitzar ajudes ergonòmiques (cadira el respatller de la qual ajudi al treballador a estar ben assegut i recolzat, recolçacanells i reposapeus que afavoreix la circulació sanguínia i una postura corporal correcta en estar assegut).
6. Usar suports de monitors i portàtils dissenyats per a tal fi.
7. Quan no es disposi d'una pantalla de TFT, utilitzar un filtre de pantalla.
8. Posar el monitor a l'altura dels ulls, però lleugerament cap avall respecte a est.
9. Asseure's recte, recolzant-se en el respatller de la cadira i a una distància de 55-60 cm enfront de la pantalla, ja que situar-se molt a prop pot irritar els ulls o produir cansament visual.
10. Utilitzar faristols per col·locar els documents de consulta, a fi de no realitzar moviments repetitius tot el temps per accedir a la informació.


Font: Consumer