Com contractar una mudança

Data: 30-08-2012 - Categoría: Consum

Si contractem els serveis d'una empresa de mudances, hem de ser conscients que a casa nostra entraran persones que no coneixem i que tindran accés a tots els nostres objectes personals i demés pertinences. Per aquesta raó, si el client no s'assegura de la legalitat i el bon fer de l'empresa contractada, pot cometre un error que acabi costant-li diners.

Quan precisem d'aquests serveis, com en qualsevol altra activitat, acostumem a buscar la millor opció en termes econòmics, però que alhora aquesta no suposi una rebaixa en la qualitat del servei. En general, el pressupost es realitza per hores però, davant aquesta circumstància, com podem saber la rapidesa i diligència amb la qual treballaran els operaris?, com sabrem si aparcaran a prop o, per contra, ho faran lluny per trigar més estona i facturar més? És per aquesta raó que és convenient tancar prèviament el preu del servei, a fi d'evitar sorpreses desagradables.

D'altra banda, és important que l'empresa sigui fiable i que sol·licitem menys serveis si el que busquem és estalviar. Per exemple, embalant nosaltres mateixos les nostres pertinences, desmuntant personalment els mobles…etc. Així mateix, cal tenir certa desconfiança en aquelles empreses que ofereixen els seus serveis a un cost sospitosament barat, ja que cap empresa legal cobrarà per sota de cert marge de benefici. Hem de sol·licitar tota la informació per escrit. Amb aquesta simple constatació estem contribuint a que no prosperin empreses que exploten als seus treballadors i, a més, estem assegurant la nostra tranquil•litat com a clients i la nostra economia com a usuaris. Cal tenir en compte que els operaris sense contracte ofereixen una menor professionalitat i, al mateix temps, poden fer que la nostra mudança s'allargui (si va per hores) o poden veure's incapacitats per resoldre problemes que succeeixen sovint (negociar amb la policia per l'assumpte de l'aparcament, muntatge de mobles difícils…).

Font: Avacu