Carregar amb bosses pesades

Data: 01-10-2013 - Categoría: Salut

Algunes dones es passen moltes hores al dia fora de casa i tendeixen a portar les bosses excessivament carregades, que, en ocasions, pot arribar als 10 quilograms, afectant a l'esquena i afavorint l'aparició de molèsties i dolors que, fins i tot, poden afectar a l'estructura òssia.

La grandària, material, tipus de tires, forma i el pes de la bossa són els factors que més influeixen en els dolors d'esquena. A més, el seu ús continuat també pot afectar a altres parts del cos com, per exemple, espatlles, braços i mans.

Segons els experts, les bosses grans, han de portar-se una estona en cada espatlla, no cal sobrecarregar-los i cal realitzar exercicis per mobilitzar l'espatlla o el colze de forma "suau".

Les bosses cartera provoquen que el pes caigui sobre l'espatlla i, per tant que la mà es sobrecarregui. Si es porta a l'avantbraç, la sobrecàrrega pot provocar "epicondilitis". En aquest cas, és aconsellable portar-les amb molt poc pes i canviar-los de braç cada cert temps.

Les bosses d'estil 'bandolera', han de tenir el rosteix ampla i embuatada i dur-les enganxedes al cos, sense balancejos. És la millor bossa per evitar dolors d'esquena, sempre que no pesi una barbaritat.

Les bosses petites, i encara que a penes pesin, han de canviar-se de mà cada 10 o 15 minuts amb la finalitat de no forçar "massa" les articulacions.

Ens aconsellen portar bosses petites, el pes de les quals sigui superior a un quilogram i, en el cas en el qual sigui necessari portar una alta càrrega, utilitzin motxilles centrades i subjectes a l'esquena.