Aconseguir que els nens mengin fruita

Data: 17-05-2012 - Categoría: Alimentació

Sis consells per aconseguir que els nens mengin fruita

Les fruites són fonamentals en la dieta dels nens i dels adults, ja que proporcionen alguns nutrients gairebé exclusius com la vitamina C, són font de fibra i antioxidants, ajuden a mantenir una correcta hidratació, a eliminar l'excés de líquids i toxines.
Perquè els més petits s'animin a menjar fruita us aconsellem:
1. Predicar amb l'exemple. Si els majors mengen fruita, faran bé no solament als nens, sinó també a si mateixos. Procurar que les fruites estiguin visibles en el paisatge quotidià, en la taula del menjador o en la cuina.
2. Que entri pels ulls a través dels corts de les peces de fruita i les possibles combinacions. Una altra alternativa és presentar els trossos de fruita en un escuradents de fusta, a manera de broqueta.
3. Combinar les fruites amb altres productes, a força d'incloure trossos de fruita en llet o iogurt natural, combinar torrades amb fines rodanxes de plàtan.
4. Fer sucs naturals. Podem barrejar sucs de diferents fruites i provar els resultats més rics i també sadollar la set en èpoques caloroses, com a alternativa als refrescs.
5. Promoure la participació dels nens en la preparació dels aliments al costat dels adults, també es pot incloure al nen en la presa de decisions amb preguntes com: "Què mengem avui, plàtan o mandarina?".
6. No obligar ni insistir massa. Si el petit es nega després d'algunes propostes, el més convenient és deixar-li. Però si l'adult la menja més tard i manifesta l'agradable que és el seu sabor, el petit augmentarà la seva curiositat i els seus desitjos d'imitar i de complaure a qui li cuida. Si no en aquest moment, potser la següent vegada sí vulgui menjar-la.


Font: Consumer