Suplements dietètics i Salut.

Data: 24-10-2011 - Categoría: Salut

Ingerir suplements dietètics sense necessitar-los pot perjudicar la salut
En alguns casos, aquests suplements produeixen una sobrecàrrega de minerals com el ferro o calci que poden generar problemes de salut
Les persones que prenen suplements dietètics diàriament per augmentar la seva ingesta de minerals són també els qui tendeixen a assimilar més nutrients del menjar que aquelles persones que no prenen suplements, és a dir, són els qui menys els necessiten.
Un estudi desenvolupat pels Nacional Institutes of Health (NIH) d'Estats Units, publicat en la revista especialitzada The American Journal of Clinical Nutrition., conclou que haurien de prendre aquestes vitamines addicionals només les persones que, de debò, ho necessitin.
Els suplements no han d'excedir els nivells diaris d'ingesta recomanada.
Les persones que van reconèixer prendre suplements amb vuit importants minerals, calci, ferro, magnesi, zinc, fòsfor, coure, potassi i seleni, eren molt més propenses a aconseguir quantitats adequades d'aquests minerals del menjar que ingerien que aquelles persones que van admetre que no prenien suplements.
Els consumidors de suplements tendien, a més, a menjar millor i a portar un estil de vida més saludable que els qui no els prenien. També van descobrir que la ingesta de calci sempre queia per sota dels nivells recomanats, fins i tot entre els consumidors d'aquests suplements.
Prop d'un de cada quatre consumidors de suplements, i el 71 per cent dels participants que no els prenien, no rebien la quantitat diària recomaneu de calci, situada entre els 800 i els 1.000 mil·ligrams diaris per als homes amb més de 51 anys d'edat i d'1.000 a 1.200 per a les dones de la mateixa edat.
Les persones de més edat són molt més propenses a prendre menys calci diari recomanat, però també a prendre massa. Això es deu al fet que la gent gran solen prendre més suplements, la qual cosa explicaria per què el 16 per cent de les dones entre els 51 i els 70 anys va reconèixer realitzar ingesta diàries de calci que excedien el màxim recomanat.
Els consumidors de suplements són també més propensos a elevar la seva ingesta de magnesi i zinc per sobre dels límits recomanats. Es desconeixen les conseqüències que sobre la salut podria tenir consumir una quantitat elevada o baixa d'aquests minerals.