Què en saps del teu colesterol?

Data: 09-10-2014 - Categoría: Alimentació

Segons l'estudi demoscòpic "Què saps del teu colesterol?",realitzat per l'Institut Flora amb 3.700 persones, el 20 per cent de la població no sap què malalties estan vinculades amb el colesterol, a una de cada tres persones no els interessa el seu colesterol i dos de cada set creuen que la hipercolesterolemia produeix símptomes, entre els quals destaquen el cansament i l'obesitat. La Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària (Semergen) i la Fundació Espanyola de Dietistes-Nutricionistes vol conscienciar a la població de la importància de conèixer i controlar les xifres, ja que el 30 per cent dels espanyols moren per patologies cardiovasculars.

"El colesterol ha de tractar-se d'acord al risc individual i les decisions terapèutiques es prenen atenent al colesterol total, HDL, LDL i triglicèrids", ha dit José Luis Llisterri, president de Semergen. En nens i adolescents cal indagar la història familiar per observar si existeixen casos de mort o esdeveniments cardíacs precoços i estudiar les xifres de colesterol, donada l'alta prevalença d'obesitat i sobrepès. El mateix ocorre en adults, encara que Llisterri apunta que és necessari realitzar dues determinacions analítiques separades per confirmar la hipercolesterolemia.

La prevenció ha d'incloure dieta equilibrada d'aires mediterranis al costat d'activitat física. "El fàrmac més universal, cost efectiu i gratuït contra el colesterol és l'exercici".

Font: Institut Flora