Per què ens agraden tant els greixos?

Data: 01-10-2013 - Categoría: Alimentació

Per què ens agraden tant els greixos? Què fa que un plat de patates fregides ens resulti irresistible i que no puguem parar de menjar després de provar-les? Una substància natural similar a la marihuana té la culpa segons un estudi de la Universitat de Califòrnia Irvine (EUA).

Segons Daniell Piomelli i els seus col·legues, els greixos de certs aliments produeixen en el nostre digestiu endocannabinoides, substàncies químiques similars a la marihuana relacionades amb l'eufòria però també amb el gana. Els sucres i les proteïnes, afirmen els investigadors, no tenen aquest efecte.

El procés comença en la llengua, on els greixos dels aliments generen un senyal que viatja al cervell i després, a través del nervi vague, fins als intestinos.el resultat és que l'apetit augmenta, probablement per l'alliberament de molècules digestives associades al gana. Piomelli assegura que, des del punt de vista evolutiu, existeix una necessitat imperiosa per als animals de consumir greixos, que escassegen en la naturalesa però són crucials perquè les cèl·lules funcionin. En la societat actual, no obstant això, els greixos estan massa "a l'abast", i la tendència innata a menjar-les condueix a problemes com l'obesitat, la diabetis i fins i tot el càncer, conclouen en la revista Proceedings of the National Academy of Sciences.
Després de la troballa, els científics suggereixen que seria possible revertir aquesta tendència a abusar dels greixos usant fàrmacs que bloquegin els receptors dels cannabinoides.

Font: MUY INTERESSANTE