Menjar xocolata, disminueix el greix corporal.

Data: 29-10-2013 - Categoría: Alimentació

La revista Nutrition ha publicat un estudi, realitzat per experts de la Universitat de Granada (UGR), a Espanya, en el qual analitza com influeix el consum de xocolata en els nivells de greix total (el greix acumulat en tot el seu cos) i central (abdominal).

Aquest treball, que desmunta la vella creença que menjar xocolata engreixa, va prendre com a mostra als adolescents que van participar en l'estudi HELENA (Healthy Lifestyle in Europe by Nutrition in Adolescence), que analitza els hàbits alimentaris dels joves de nou països europeus, entre ells Espanya.

Els resultats, en el qual van participar 1.458 adolescents d'entre 12 i 17 anys, van mostrar que un major consum de xocolata es va associar amb nivells més baixos de greix total i central, segons el benvolgut per l'índex de massa corporal, el percentatge de greix corporal. És important destacar que aquestes dades van ser independents del sexe, l'edat, la maduresa sexual, la ingesta energètica total, la ingesta de greixos saturats, fruita i verdura, el consum de te i cafè, i l'activitat física dels participants.

Encara que la xocolata està considerada com un aliment amb una alta aportació energètica (en ser ric en sucres i greixos saturats), “recents estudis realitzats en adults suggereixen que el seu consum s'associa amb un menor risc de trastorns cardiometabólics”.

De fet, la xocolata és un aliment ric en flavonoides (especialment catequinas), que proporcionen múltiples propietats saludables: “És un gran antioxidant, anti-trombótic i anti-inflamatori, té efectes anti-hipertensius i pot ajudar a prevenir la cardiopatia isquèmica”.

Un altre estudi de la Universitat de Califòrnia (EUA) va observar que una major freqüència en el consum de xocolata també s'associa amb un menor índex de massa corporal.
Aquest efecte podria haver-se de, en part, a la influència de les catequinas sobre la producció de cortisol i la sensibilitat a la insulina, relacionats amb el sobrepès i l'obesitat.

Amb tot, els investigadors insisteixen que quantitats moderades, la xocolata pot ser bé, com ha demostrat el nostre estudi. Però un consum excessiu resulta, sens dubte, perjudicial.

Font: UGRdivulga

Galería de fotos