Les al·lèrgies al pol·len també a l'hivern

Data: 10-01-2013 - Categoría: Salut

L'al·lèrgia produïda pel pol·len de xiprer està incrementant-se al nostre país a un ritme alarmant hagut de principalment a la cada vegada major presència d'aquests arbres com planta decoradora en espais urbans.
En els últims 20 anys el nombre de grans de pol·len per metre cúbic en l'aire a causa dels xiprers s'ha multiplicat per 25 a Espanya Habitualment, els símptomes d'al·lèrgia a aquest arbre s'inicien a l'hivern, moment en el qual comença la seva pol·linització. Això fa que de vegades els símptomes es confonguin amb els de un refredat comú. Entre els símptomes més habituals derivats de l'al·lèrgia als xiprers estan la rinitis (mucosidad nasal aquosa, esternuts, picor i congestió nasal); conjuntivitis (picor, enrogiment conjuntival, llagrimeig) i l'asma bronquial (dispnea, tos seca, dolor toràcic i opressió toràcica). No obstant això, el més comú sol ser la rinoconjuntivitis. A més, cal destacar que la durada dels símptomes és d'uns 2 o 3 mesos.
En el tractament de les al·lèrgies produïdes pels xiprers, la immunoteràpia està tenint resultats molt positius, aconseguint disminuir la simptomatologia al·lèrgica i la necessitat de medicació, la qual cosa es tradueix en el pacient en una notable millora de la seva qualitat de vida.

Font: medicinatv.com