El rentat de mans, el més fàcil i alhora el més oblidat

Data: 26-06-2013 - Categoría: Salut

La higiene de mans és la pràctica més simple i eficaç per prevenir les infeccions relacionades en l'atenció sanitària, a més de ser una prioritat en matèria de seguretat del pacient, però en moltes ocasions passa desapercebuda per al professional sanitari.
Aquestes qüestions s'han posat de manifest durant la Jornada sobre seguretat del pacient a Bilbao.
En la jornada d'experts es van donar cita el director del Programa per a la Seguretat del Pacient d'Urgències de la Societat Espanyola d'Urgències i Emergències, Santiago Tomás, i el cap del Servei de Microbiologia i Control de la Infecció de l'Hospital Universitari de Basurto (Bilbao), Ramón Cisterna, que van posar en relleu la seguretat en els centres sanitaris.
En aquest sentit, Cisterna va manifestar que la higiene de mans és "alguna cosa bàsic i vital per a la seguretat dels centres sanitaris" i va instar "a tots els professionals, no només infermers sinó també mèdics, a dur-ho a terme de forma matemàtica. No hem de pensar solament en els problemes que es poden generar, sinó també en les malalties que els professionals poden contreure".


Font: Diario Médico