Drunkorèxia

Data: 06-08-2013 - Categoría: Alimentació

L'Institut d'Obesitat alerta sobre els riscos d'aquesta malaltia, que barreja l'anorèxia i l'alcoholisme, substituint les calories del menjar per les que aporten les begudes alcohòliques.
La tendència a deixar de menjar durant hores per compensar les calories ingerides amb les begudes alcohòliques, o drunkorexia, s'està estenent, sobretot, entre les noies joves, que són les que primer es preocupen per aprimar.
L'assumpte és doblement preocupant en les dones ja que el fetge femení sofreix més per l'alcohol, encara que ingereixi menys quantitat i durant un temps més curt que l'home. Bevent la mateixa quantitat que un home, la sang d'una dona absorbeix entre un 30 i un 50% més. El cor és també més vulnerable i amb un 60% menys d'alcohol pot sofrir la mateixa cardiopatia.
En casos en els quals els pares observin conductes poc freqüents i rares en els seus fills hauran d'intervenir un psicòleg —per tractar l'addicció, els problemes associats i la pauta errònia adquirida—, un nutricionista per restaurar l'equilibri nutricional perdut i un metge de capçalera.
Els signes d'alarma són:
1.- Un caràcter agressiu i poc afable amb la família i l'entorn proper.
2.- No realitza els menjars en família.
3.- Una baixada de pes important en poc temps i mostra signes d'obsessió amb el pes.
4.- Presenta deterioració física, té la cara inflada o pell alterada
5.- Necessita el consum d'alcohol per relaxar-se, divertir-se.