Com ha de ser un bon esmorzar

Data: 05-09-2011 - Categoría: Alimentació

L’ Esmorzar.
No hi ha excusa com ara el somni, ni la mandra, ni les presses, per no  fer un bon esmorzar. Els aliments que es prenen a primera hora del dia, influeixen de manera decisiva en la resposta fisiològica de l'organisme, tant en un plànol físic com a mental.
Un esmorzar bàsic ha d’incloure cereals, làctics i fruita.
Us oferim idees sobre diversos tipus d’esmorzars segons les vostres necessitats:
Us presentem algunes idees :

  1. El  més bàsic. Un entrepà de pa integral amb unes gotes d'oli d'oliva verge, rodanxes de tomàquet i tonyina  o una torrada integral amb pernil.  Una infusió o un cafè amb cereals lliure de cafeïna és més encertada.
  2. Per activar la ment.  Muesli, (barreja de flocs de civada,  fruita seca i  fruites dessecades), i  dues cullerades de fruites del bosc (nabius, groselles, gerds...) proporcionen ferro, magnesi i potassi, elements fonamentals per a la connexió neuronal i antioxidants idonis per al cervell.
  3. Per a esportistes. Cal combinar aliments rics en sucres ràpids   i sucres complexos. en forma de cereal integral (arròs). L'arròs amb llet amb canyella i  panses, una infusió endolcida amb mel, una tassa de macedònia de fruites de temporada i un entrepà integral amb pernil.
  4. Contra l’estrès . Cal que sigui ràpid de digerir i d'assimilar. El desdejuni consistirà en una infusió de te verd, un bol de flocs de blat de moro sense sucre,  amb beguda de civada i una peça de fruita de temporada.
  5. Lleuger. Un cafè amb llet descremada o una infusió sense sucre i un mini entrepà integral amb tomàquet, enciam, cogombre i formatge fresc . La ració de fruita es pot reservar per prendre a mitjan matí.
  6. Molt energètic. Un entrepà de truita francesa, juntament amb una infusió digestiva, com la menta poliol o la regalèssia, un iogurt i un grapat de nous o d'avellanes.
  7. Cardiosaludable. Un te verd,  amb un entrepà de pa integral untat amb oli d'oliva verge extra i bonítol o sardines és una idea sana i  1 kiwi i quatre nous.
  8. Per a gourmets. Un suc de taronja natural, unes llesques de pa de fogassa torrades, untades amb oli d'oliva verge extra i acompanyades amb pernil selecte, ibèric o de gla i un iogurt natural descremat.

No desdejunar és perjudicial per a la salut