Automedicar-se amb antibiòtics

Data: 25-10-2013 - Categoría: Salut

L'OMS adverteix que automedicarse amb antibiòtics pot provocar una epidèmia de bacteris multirresistentes.
L'Organització Mundial de Salut (OMS) demana als govern nacionals que prenguin mesurades contra l'automedicació amb antibiòtics ja que, pot acabar provocant una epidèmia de bacteris multirresistentes a aquests medicaments.
Els antibiòtics destrueixen als bacteris i no als virus.
Els virus són els causants de 9 de cada 10 mals de coll i de tots els casos de grip. Tots dos processos no han de ser utotratados amb antibiòtics.

El consum indegut d'antibiòtics acaba afeblint la seva capacitat per actuar contra les infeccions quan són necessaris, la qual cosa permet que els bacteris desenvolupin resistència, per aquest motiu hagin de prendre's "només quan ho prescrigui un metge".

Des del seu descobriment fa 70 anys, els antibiòtics ens han ajudat a superar malalties que haurien resultat mortals. Si volem mantenir aquest “miracle de la medicina" és necessari engegar campanyes que promoguin el seu ús responsable.
En dos de cada tres països, només a Europa oriental, els antibiòtics estan poc regulats i es poden obtenir sense necessitat de recepta.

El problema no només té enormes conseqüències per a la salut sinó també grans efectes econòmics atès que les infeccions resistents poden ser fins a cent vegades més cares de tractar.

Font: Diari Metge Interactiu