EDULCORANTS BAIXOS EN CALORIES

Segons els estudis científics presentats, majoritàriament realitzats en animals, els edulcorants baixos en calories, són segurs i resulten una ajuda eficaç en el control del pes i en la prevenció de l'obesitat

Cada vegada més consumidors es decanten per utilitzar edulcorants baixos en calories com l'aspartam o la sacarina. Tot això ha despertat una àmplia polèmica sobre si aquests additius són o no perjudicials per la salut dels  consumidors.

Andrew Renwick, professor emèrit de la Universitat de Southampton al Regne Unit, afirmava el passat. 25de maig a Brussel•les, que "la seguretat de tots els additius alimentaris, inclosos els edulcorants baixos en calories, és avaluada per una sèrie d’assaigs en animals i en humans, generalment de forma més limitada ". Entre les conclusions d'aquests estudis, hi havia algunes com que en tots els casos la ingesta mitjana d'edulcorants, en tots els grups, incloent nens i diabètics, estava molt per sota al valor corresponent de Ingesta Diària Acceptable (IDA). Especial referència es feia durant tota la jornada sobre l'aspartam, que ha estat objecte de controvèrsia pel que fa a la seva seguretat des de la seva aprovació inicial per la FDA, i explicaven que és l'additiu nutricional sobre el qual més estudis s'han realitzat.

El periodista Trevor Butterworth, col.laborador habitual de The Financial Times i The Wall Street Journal, argumentava, que pel que fa a la imatge pública dels edulcorants baixos en calories, que "ha estat víctima de la pseudociència, les dades científiques estudiats i els resultats de anàlisi experts i independents mostren una i una altra que no hi ha proves de risc per a la salut ".

Tommy Visscher, expert holandès en obesitat va dir "No cal suprimir el desig de menjar aliments dolços, sinó que n'hi ha prou administrar la seva ingesta". Sabem que una lleugera disminució del pes corporal pot tenir beneficis notables en les malalties relacionades amb l'obesitat.


Tornar a Àmbits d'actuació