Alerta sanitària: Complement alimentari que pot provocar reaccions adverses greus

Data: 06-05-2021 - Categoría: Alimentació


L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha tingut coneixement a través de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) de la venda, a través d'internet, d'un complement alimentari que suposadament elimina el dolor articular en el qual s'han detectat nombrosos incompliments de la normativa alimentària.

L'AESAN recorda als consumidors que la inclusió de les substàncies actives en quantitat suficient per restaurar, corregir o modificar una funció fisiològica exercint una acció farmacològica pot produir «reaccions adverses de diversa gravetat. Es recorda que els complements alimentaris són aliments amb la finalitat de complementar la dieta normal i, per tant, no se'ls poden atribuir propietats com prevenir, tractar o curar una malaltia humana, ni referir-se en absolut a aquestes propietats en la seva presentació, etiquetatge o publicitat . Per això, en cas de trobar aquests productes en el mercat, es recomana als ciutadans que s'abstinguin de comprar-los i consumir-los.

L'AESAN ha avaluat la informació sobre el producte i ha observat diferents incompliments de la normativa alimentària:
  • Es tracta d'un producte d'origen i composició desconeguts, de manera que no es pot assegurar la seva seguretat per als consumidors.
  • No hi ha persona responsable de la comercialització identificar en la pàgina web, tal com exigeix la legislació en vigor.
  • No està notificada la posada al mercat d'aquest complement alimentari. D'acord amb la informació disponible a la base de dades de Registre General Sanitari d'Empreses Alimentàries i Aliments, cap empresa ha complert amb aquest tràmit obligatori en relació amb el producte Flexa Plus (Optima i / o New), pel que no es pot comercialitzar a Espanya.
  • Cap dels ingredients que s'esmenten en la seva publicitat com presents en el producte (dent de lleó, violeta tricolor i arrel de maca) té autoritzada o permesa l'atribució d'efectes saludables sobre les articulacions.
  • Incompleix la legislació sobre pràctiques informatives lleials a l'atribuir-li propietats de prevenir, tractar o curar una malaltia humana.