Dia del Complimiento y la Información sobre los Medicamentos

Fecha: 15-11-2016 - Categoría: Salud

El Servicio de Farmacia Hospitalaria celebra hoy el Día del Cumplimiento y la Información sobre los Medicamentos.

Tal com proposa la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària, el compliment del tractament amb medicaments és sinònim d’implicació dels pacients amb la cura de la seva salut. És per això que els pacients han de conèixer els objectius del tractament que prenen, què és el que es pretén aconseguir amb el tractament farmacològic i com actua, i quins són els riscos o problemes que pot comportar prendre’l.

Amb aquesta finalitat, avui, el Servei de Farmàcia de l’Hospital Arnau se suma al Dia del Compliment i la Informació dels Medicaments, amb una taula informativa instal•lada al vestíbul del centre per explicar a totes les persones interessades la importància de la implicació dels pacients amb els tractaments que estan prenent i perquè puguin preguntar, valorar i conèixer els objectius terapèutics dels medicaments i ser coresponsables dels tractaments que prenen.

La tasca dels professionals farmacèutics és també ajudar l’equip mèdic en la consecució dels seus objectius terapèutics quan prescriu medicaments, a més d’ajudar els pacients a activar-se en benefici de la seva salut. Així mateix, aquesta celebració ha de permetre invitar la ciutadania a reflexionar sobre aquesta qüestió i sobre l’ús responsable dels medicaments.

Fuente: ICS Lleida