Triar unes bones ulleres de sol

Data: 03-07-2015 - Categoría: Salut

A l'estiu el sol, els banys en el mar (ple d'impureses) i en piscines amb alts nivells de clor posen en risc als nostres ulls.
A la muntanya, la baixa humitat i la calor contribueixen a augmentar l'evaporació de les llàgrimes, ressecant l'ull i ocasionant picors, cremor, visió borrosa, sensibilitat a la llum i sensació de sorra a l'ull.
Sense oblidar que la ingesta d'una sèrie de medicaments (certs antibiòtics, alguns anticonceptius orals i medicaments antiinflamatoris, com d’ibuprofè i el naproxè sòdic), poden incrementar la sensibilitat dels ulls i la pell a la radiació UV.

Consells per cuidar els ulls a l'estiu

Usar ulleres i barret o gorra.
• Usar llàgrimes artificials, que aconsegueixen refrescar i calmar les molèsties lleus.
• Per a la piscina usar “ulleres de natació" per evitar possibles infeccions.
• Apostar per unes ulleres de sol polaritzades, que gràcies a un filtre especial, aconsegueixen bloquejar la llum i ofereixen una visió còmoda i lliure de reflexos.


Ferides a la còrnia (Fotoqueratitis), edema de parpelles, queratoconjuntivitis, maldecaps, migranyes, cataractes en població jove i tumors en la pell de les parpelles són alguns dels primers problemes que apareixen en els pacients immediatament després d'una exposició excessiva a la llum del sol. Per tot això el Consell General de Col•legis d'Òptics-Optomestristes ens recomana que: "Si no pots portar unes ulleres de sol de bona qualitat, millor no et posis cap".