Sanitat retira un test d'antígens que dona falsos positius de còvid

Data: 11-01-2022 - Categoría: Salut


L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) del Ministeri de Sanitat ha emès una alerta de vigilància per requerir el cessament de comercialització i retirada del mercat d'un test d'autodiagnòstic per a la detecció d'antígens de SARS-CoV-2, de la companyia Genrui Biotech Inc (Xina), a causa d'"un possible augment de resultats falsos positius".

L'alerta s'ha emès després que l'autoritat competent irlandesa (HPRA) informés l'AEMPS del cessament de comercialització i de la retirada del mercat de manera voluntària al seu país d'aquest producte, anomenat Genrui Sars-Cov-2 Antigen Test Kit, mentre duu a terme una investigació degut a "un possible augment de resultats falsos positius".

On es venien el test de Genrui Biotech?

A la seva pàgina web, l'AEMPS precisa que ha iniciat una investigació sobre aquest producte i “com a mesura de precaució ha requerit als distribuïdors a Espanya que duguin a terme el cessament de la comercialització i la retirada del mercat del producte de manera voluntària”.

Fins ara, a Espanya el test d'antígens de Genrui Biotecha es distribuïa a cinc empreses a Madrid capital, Getafe, Barcelona, ​​Sevilla i Astúries.