Sanitat alerta de bescuits que podrien perjudicar la salut dels consumidors

Data: 04-12-2019 - Categoría: Alimentació


Al·lèrgens no declarats (avellana, soja i llet) en productes de pastisseria.
 
L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) adverteix de la comercialització de productes de pastisseria fabricats a Espanya amb presència d'avellana, soja i llet no declarades en l'etiquetatge.

Els productes implicats són Bescuit casolà bañaditos 1x1 i Pa de pessic amb Maltitol bañaditos 1x1, de la marca ARTESANS DE L'ÀVIA LALY, comercialitzats en envasos de 2 kg. Els lots afectats de tots dos productes són tots els elaborats fins ara.

Com a mesura de precaució, es recomana a aquells CONSUMIDORS AMB AL·LÈRGIA O INTOLERÀNCIA A les AVELLANES, A LA SOJA O A LA LLET que poguessin tenir els productes anteriorment esmentats a casa que s'abstinguin de consumir-los.

EL CONSUM D'AQUEST PRODUCTE NO COMPORTA CAP RISC PER A LA RESTA DE CONSUMIDORS.

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha tingut coneixement a través de el Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), d'una notificació d'alerta traslladada per les autoritats sanitàries d'Extremadura, relativa a la presència d'avellana, soja i llet no declarades en l'etiquetatge en productes de brioixeria fabricats a Espanya.

Els productes de la marca Artesans de l'Àvia Laly implicats són:
  • Pa de pessic casolà bañaditos 1x1: denominació en l'envàs primari.
  • Pa de pessic banyat 1x1: denominació en caixa de 2 kg (embalatge).
  • Bescuits Banyats de Choc: denominació en factures.
  • Pa de pessic amb Maltitol bañaditos 1x1: denominació en l'envàs primari.
  • Pa de pessic xocolata amb Maltitol 1x1: denominació en caixes de 2 kg (embalatge).
  • Bescuits bany sense sucre 1: denominació en factures.
Els lots afectats de tots dos productes són tots els elaborats fins ara.

Els productes afectats han estat fabricats a Espanya i s'han distribuït a Andalusia, Aragó, Castella i Lleó, Catalunya, Extremadura, Galícia, La Rioja, País Basc i C. Valenciana.

S'ha procedit a informar d'aquests fets a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI).

Com a mesura de precaució, es recomana a aquells consumidors amb al·lèrgia o intolerància a les avellanes, a la soja o la llet que poguessin tenir els productes anteriorment esmentats a casa que s'abstinguin de consumir-los.

Així mateix s'indica que el consum d'aquests productes no comporta cap risc per a la resta de consumidors.